Buren van het Museumkwartier: Museum Vlaardingen

31 mei '22

Op de hoek van het Museumkwartier zit Museum Vlaardingen, al meer dan 100 jaar staan hier de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal. In 1920 is de Vlaardingsche Oudheidkamer en Visscherijmuseum, opgericht. De eerste voorwerpen in de collectie komen uit een schenking die bestaat uit een honderdtal tekeningen, prenten en talrijke voorwerpen. De collectie groeit snel met voorwerpen die aan het museum worden geschonken. 

Schatbewaarder

Als schatbewaarder van het historisch erfgoed van de stad geeft het museum vanuit het verleden betekenis aan het Vlaardingen van nu en later. De Collectie Vlaardingen vormt de basis van het museum, die wordt versterkt door andere erfgoedinstellingen in de stad. Vanuit een karakteristiek, monumentaal pand (met uitzicht op museumschip de Balder en de historische Stadskraan) vertelt Museum Vlaardingen de verhalen van een stad aan het water, waar de delta, als bron van werkgelegenheid en welzijn, al eeuwenlang zorgt voor bedrijvigheid, ondernemerschap, innovatie en welvaart.

"In Museum Vlaardingen ontdek je waarom Vlaardingen meer is dan zomaar een Hollandse stad aan het water". Léanne Selles, Directeur Museum Vlaardingen

Bezoek het Museum Vlaardingen zelf aan de Westhavenkade 45. www.museumvlaardingen.nl

Nu te zien

  Lees het laatste nieuws
  Neem contact op