Visie Museumkwartier

De kracht van Het Museumkwartier zit hem in de locatie, het gave zicht op de haven én de industriële en authentieke uitstraling van de panden aan de Westhavenkade en Vetteoordskade. Maar ook de kans om een stuk braakliggend terrein met een nieuwe functie terug te geven aan de stad. In onze planvorming hebben we er dan ook alles aan gedaan om het karakter en de historie van de plek te behouden na transformatie.

Het Museumkwartier behoudt zijn ziel

De monumentale pakhuizen en kantoren aan de Westhavenkade en Vetteoordskade proberen we zo veel mogelijk te behouden. We geven ze een nieuwe, passende functie. Denk hierbij aan appartementen en ruimte voor voorzieningen. 

Ook de nieuwbouw krijgt het karakter van toen

Op het binnenterrein achter deze historische panden komen nieuwe, grondgebonden woningen aan verschillende pleintjes en stegen. De woningen krijgen een eigentijdse uitstraling, maar met materiaalgebruik dat verwijst naar het visserijverleden. In het ontwerp is rekening gehouden met diverse woningtypes zodat er plek is voor zowel starters als ouderen maar ook gezinnen. Hierdoor ontstaat er een divers publiek in de wijk.

Videoreeks

We hebben over Museumkwartier een videoreeks gemaakt. In de eerste video is Carin ter Beek van BLAUW architecten aan het woord over het stedenbouwkundigplan. In video twee vertelt zij meer over de architectuur van de woningen en in de derde video komen Jeroen Marseille van Marseille Buiten en Elena Nicastro van BLAUW architecten aan het woord over het inrichtingsplan van het openbaar gebied en gezamenlijke tuinen. Bekijk de video's hieronder.

Iets vragen? Neem contact op
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Museumkwartier