Kunstwerk onthuld in het Museumkwartier

13 september '22

Aan de Weshavenkade is een nieuw kunstwerk onthuld. Het kunstwerk is een herinnering aan de Slag bij Vlaardingen in 1018. De Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter werkte de afgelopen maanden dag en nacht aan het gepantserde beeld.

image alt

Gegrond

Frans de Winter gaf het kunstwerk de titel ‘Gegrond’. Over die keuze vertelt hij: “Vlaardingen is de geboortegrond, dan wel thuishaven van vele mensen. Een plek waar ruim 1000 jaar geleden een veldslag heeft plaatsgevonden. Ook vandaag de dag worden veldslagen uitgevochten op plekken die de geboortegrond en thuishaven zijn van vele mensen. Daarom heb ik voor de titel ‘Gegrond’ gekozen.” Frans liet zich inspireren door het beeldje ‘Een onbreekbare muur’ van de 12-jarige Osman. Osman won daarmee de wedstrijd voor basisschoolleerlingen die een voorstudie mochten maken voor het kunstwerk.

Het kunstwerk is niet gemaakt voor de eeuwigheid. Het zal ongeveer vijf tot tien jaar standhouden. Het idee daarachter is om geregeld met een nieuw monument de Slag bij Vlaardingen vanuit een ander perspectief te belichten.

Foto’s: Edie Koetsenruijter Photography

  Lees het laatste nieuws
Vragen? Neem contact op