Museumkwartier op de rit

5 februari '21

De gemeente Vlaardingen en ontwikkelaar BPD hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het Museumkwartier. Samen gaan ze aan de slag om nieuwe woningen in Vlaardingen te realiseren. Het voormalige visserijcentrum aan de Westhavenkade en Vetteoordskade wordt een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu.

Renovatie en nieuwbouw

Nagenoeg alle monumentale pakhuizen en kantoren aan de Westhavenkade blijven behouden, en krijgen een nieuwe functie. Voor het binnenterrein is een nieuwbouwplan met vrije sector koopwoningen opgesteld. De nieuwbouw en bestaande bebouwing worden zorgvuldig met elkaar verbonden, met respect voor het verleden. Hiermee blijft de karakteristieke uitstraling van de Sprijpanden en de Warmelo & Van der Drift-panden behouden.

Wethouders Ivana Somers – Gardenier (Bouwen en Wonen) en Jules Bijl (Vastgoed en Grondzaken): “We zijn ontzettend blij dat we nu op hoofdlijnen overeenstemming hebben bereikt over de herontwikkeling van het Museumkwartier. Een belangrijke en toonaangevende locatie in Vlaardingen en tevens een ‘High Impact Project’ dat is opgenomen in het Herstelplan van de gemeente. Eindelijk een mooie verbinding tussen de Binnenstad en Rivierzone.”

Wim de Haas, regiodirecteur BPD Zuid-West: “We zijn trots dat we op deze plek met rijke historie samen met de gemeente een nieuw stedelijk woonmilieu mogen realiseren. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de benodigde nieuwe woningen in Vlaardingen. We combineren het wonen van nu met het karakter van toen, en koesteren het DNA van de plek.”

Samenwerkingsovereenkomst

Volgende stap is het uitwerken van de afspraken op hoofdlijnen in een samenwerkingsovereenkomst. Daarna worden de gebruikelijke ruimtelijke ordeningsprocedures doorlopen. Naar verwachting wordt het nieuwe bestemmingsplan na de zomer ter inzage aangeboden. Naast de nieuwe woningen in het Museumkwartier werkt BPD de plannen voor de ontwikkellocatie Spirit I en II verder uit.

  Neem contact op
  Lees meer over de visie